Új erőre kapott a forint, közel a 300-as határhoz az euró

NT

2011. december 5., hétfő 10:05

Erősödött a forint hétfőn kora délelőtt az olasz megszorítócsomag hatására az euróövezeti válságrendezéssel szemben javuló befektetői bizalomnak köszönhetően.

Az euró jegyzése megközelítette a 300 forintot, ahol október végén tartózkodott utoljára. A bankközi devizakereskedelemben az eurót hétfőn délelőtt röviddel tíz óra előtt 300,51 forinton jegyezték, szemben a péntek este hét órai 303,79 forinttal. Hétfőre virradóra 303,50 forint környékén ingadozott az euró jegyzése a nemzetközi devizakereskedelemben.

A svájci frank jegyzése 243,20 forint 246,29 forint után, a dollárt 223,52 forinton jegyzik a péntek esti 227,03 forinttal szemben, a japán jen árfolyama hétfő délelőtt 2,8680 forint a pénteki 2,9135 forintos jegyzés után.

A devizapiacok figyelme a héten szinte kizárólag a pénteki, december 9-i európai csúcstalálkozót megelőző egyeztetésekre és az azokból az euróövezeti pénzügyi válság rendezési kilátásairól levonható következtetésekre irányul.

Hétfőn Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök folytat megbeszéléseket Párizsban, ahol egyeztetik javaslataikat az euróövezeti szabályrendszer megreformálására.

Az euró árfolyama hétfőre virradóra alig változott a nemzetközi devizapiacokon az eseménydús hetet megelőző piaci kivárás keretében. Hétfőn kora délelőtt a javuló befektetői bizalom az eurót a kora reggeli 1,3410 dolláros jegyzésről 1,3450-re emelte meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.