Újabb komoly díjat kapott a pécsi Kodály Központ

tgi

2012. május 23., szerda 19:23, frissítve: csütörtök 17:55

A FIABCI Prix d’Excellence ingatlanfejlesztési nívódíjpályázat középület kategóriájának második díját ítélték oda a pécsi Kodály Központnak. A díjat Páva Zsolt, Pécs polgármestere vette át Szentpéterváron a FIABCI 63. kongresszusán. A pályázaton további három magyar siker született.

A FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) 20 évvel ezelőtt alapított, rangos nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatára idén 14 kategóriában 13 országból összesen 60 pályázat érkezett. A pályaműveket egy 47 fős tervezőkből, építészekből, urbanistákból, kivitelezőkből, közgazdászokból és jogászokból álló zsűri értékelte, hogy kiválassza és megjutalmazza a világ egyik legrangosabb elismerésével.

A Kodály Központ: nemcsak az akusztikája kiváló


A pályázatokat a bírálóbizottság tervezési, kivitelezési, környezetvédelmi, marketing és a közösségi előnyök szempontjából értékelte. A Kodály Központ pályázatát a Pécsi Városfejlesztési Zrt. mint a beruházás projektmenedzsment szervezete nyújtotta be. A Kodály Központ eddigi építészeti és működési sikereivel hozzájárul a „Pécs, a kultúra városa” imázshoz. A kategóriában a Kodály Központot Tajvan Tajcsung városának új közéleti és közösségi központjának épülete előzte meg.

A pécsi Kodály Központ a FIABCI díjával már a kilencedik elismerésnél tart. Korábban a Rádóczy László – Tolnai Zsolt István tervezőpáros a belsőépítészeti munkáért „Az év belsőépítésze – 2010” díjat vehette át. Az épület 2011-ben az először kiosztott Hg.hu Design Award építészet kategóriájában megosztott első díjat nyert, megkapta a Média Építészeti Díja 2011 elismerést is, míg a Magyar ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. a Kodály Központ Pécsi Konferencia- és Koncertközpont ingatlanfejlesztéséért II. díjat kapott.

További három magyar siker is született a FIABCI idei pályázatán. A nemzetközi zsűri a szálloda kategóriában a ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-nek első díjat adott a Continental Hotel Zara Superior fejlesztéséért. (Ez a hotel épült a Hungária fürdő helyén.) Az irodaház kategóriában második díjat ítéltek a Telenor Távközlési Zrt. központi székházának, míg a speciális létesítmények kategóriában különdíjat kapott a nyíregyházi Óceánum és Esőerdőház Zöldpiramis.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.