Vakáció a mesebeli Szigeten

Grund

2012. június 15., péntek 17:15, frissítve: péntek 17:25

Szombaton és vasárnap itt a Gyerek Sziget harmadik hétvégéje: Bognár Szilvi és a Ciróka Bábszínház is ott lesz a Hajógyári-szigeten, és repülő kutyát is láthatunk, ha szerencsénk van.

Az utolsó előtti Gyerek Szigeten Bognár Szilvi, a Kiskalász zenekar, Rutkai Bori és a Hébe Hóba Banda, a Ciróka Bábszínház, a Langaléta Garabonciások színháza és repülő kutyák várják a gyerekeket. A kutyások és a frizbirajongók szerencséjére itt rendezik meg a Dog Chow Disc Dogathon & Xtreme Distance Kutyás frizbi-Európa-bajnokságot, ahol repülő kutyák és gazdáik hat számban mérik össze tudásukat, miközben kutyás ügyességi verseny és gyermekprogramok színesítik a kétnapos bajnokságot.

A Gyerek Sziget Környezet Központban annak a jegyében telik a hétvége, hogy a gyerekek is megtanulják, hogyan tudnak a körülöttük lévő világgal minél harmonikusabban együtt élni, hogyan tudnak fenntartható életmódra törekedni. Megismerhetik az élővilágot környezeti nevelők segítségével, a Hello holnap! ligetben pedig kidobásra ítélt holmikat hasznosíthatnak újra.

A Tudományos Játszótéren bárki tesztelheti, hogy mennyi áramot képes termelni egy bringával, megmérheti saját reakcióidejét, és megtudhatja, hogyan építhetik meg Da Vinci hídját szerszámok és kötőanyag nélkül. A Kézműves Palotában pedig saját kincstartójukat, babájukat vagy cicájukat készíthetik el a gyerekek, de belepillanthatnak a fajátékok készítésébe is. A Poronty Cirkuszban bohóckodó kedvű apróságok zsonglőrködhetnek, és lengőkötélen, trapézon vagy egykerekű biciklin is kipróbálhatják magukat.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.