Vakáció a mesebeli Szigeten

Grund

2012. június 15., péntek 17:15, frissítve: péntek 17:25

Szombaton és vasárnap itt a Gyerek Sziget harmadik hétvégéje: Bognár Szilvi és a Ciróka Bábszínház is ott lesz a Hajógyári-szigeten, és repülő kutyát is láthatunk, ha szerencsénk van.

Az utolsó előtti Gyerek Szigeten Bognár Szilvi, a Kiskalász zenekar, Rutkai Bori és a Hébe Hóba Banda, a Ciróka Bábszínház, a Langaléta Garabonciások színháza és repülő kutyák várják a gyerekeket. A kutyások és a frizbirajongók szerencséjére itt rendezik meg a Dog Chow Disc Dogathon & Xtreme Distance Kutyás frizbi-Európa-bajnokságot, ahol repülő kutyák és gazdáik hat számban mérik össze tudásukat, miközben kutyás ügyességi verseny és gyermekprogramok színesítik a kétnapos bajnokságot.

A Gyerek Sziget Környezet Központban annak a jegyében telik a hétvége, hogy a gyerekek is megtanulják, hogyan tudnak a körülöttük lévő világgal minél harmonikusabban együtt élni, hogyan tudnak fenntartható életmódra törekedni. Megismerhetik az élővilágot környezeti nevelők segítségével, a Hello holnap! ligetben pedig kidobásra ítélt holmikat hasznosíthatnak újra.

A Tudományos Játszótéren bárki tesztelheti, hogy mennyi áramot képes termelni egy bringával, megmérheti saját reakcióidejét, és megtudhatja, hogyan építhetik meg Da Vinci hídját szerszámok és kötőanyag nélkül. A Kézműves Palotában pedig saját kincstartójukat, babájukat vagy cicájukat készíthetik el a gyerekek, de belepillanthatnak a fajátékok készítésébe is. A Poronty Cirkuszban bohóckodó kedvű apróságok zsonglőrködhetnek, és lengőkötélen, trapézon vagy egykerekű biciklin is kipróbálhatják magukat.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.