Végső búcsút vesznek Komár Lászlótól

2012. november 6., kedd 07:14, frissítve: kedd 09:16

Ma 13 órakor kísérik utolsó útjára Komár László énekest az új köztemetőben Budapesten.

A 67 éves korában, október 17-én elhunyt zenészt a családtagok mellett pályatársai és tisztelői búcsúztatják. Az egyházi gyászszertartáson pályatársai közül mások mellett zeneszerzője, Nagy Tibor, valamint Szikora Róbert, Benkő László és Stark Ferenc búcsúznak az énekestől. Komár László utolsó útját – kérésének megfelelően – egy hetvenes évekbeli Cadillac gyászautóban teszi meg.

Komár László az ötvenes évek végén kezdett énekelni, a hatvanas években szerepelt a Scampolo, a Dogs, az Atlas, a Bergendy együttesben, később a Non Stopban, a Szemek, Szájak, Szívekben és a Sprintben is. 1981-től jelentek meg szólólemezei, 18 albumán olyan slágereket énekelt, mint a Mondd, kis kócos, a Halványkék szemek, a No Miss, az Óh, csak a hajnal jönne már, a Táncoló fekete lakkcipők, az Amerika legszebb asszonya vagy a Fehér Hold. Több mint 3 millió lemeze, CD-je, kazettája jelent meg, sokan nevezték őt a magyar Elvis Presley-nek.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.