Vidámparkba repít a Cimbaliband

2014. április 25., péntek 15:05, frissítve: péntek 18:01

A gödöllői Művészetek Házában mutatja be ma este hét órakor a Cimbaliband a Budapest Folk Fest keretében szám szerint hetedik lemezét, amelyen a Vidámparkba repíti a hallgatóságot.

A népzenéből indult együttest tavaly a Petőfi rádió az Év felfedezettjének választotta. Unger Balázs zenekara az elmúlt években sikert sikerre halmozott, játszottak ők már hagyományos népzenét, világzenét, most azonban olyan albumot hoztak létre, amelyre kizárólag saját szerzeményeket írtak.

A Vidámpark című album valódi cimbalom rock and roll „bulizene”. Thierry Sartoretti azt írta a Vibrations Magazine-ban róluk, hogy „igazi cimbalom rock ’n’ roll, érdemes odafigyelni ezekre a magyarokra!” A lemezen olyan dalok is szerepelnek, mint a Balatoni nyaraló vagy a Hétfő reggel, amelyek már-már slágerré értek. A tizenegy számból álló lemezen közreműködik a Petőfi rádió tavaly felfedezett hip hop rappere, HalottPénz, valamint a Fanfara Complexa kiváló szaxofonosa, Bede Péter is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.