Vidámparkba repít a Cimbaliband

Kiss Eszter Veronika

Kiss Eszter Veronika

2014. április 25., péntek 15:05, frissítve: péntek 18:01

A gödöllői Művészetek Házában mutatja be ma este hét órakor a Cimbaliband a Budapest Folk Fest keretében szám szerint hetedik lemezét, amelyen a Vidámparkba repíti a hallgatóságot.

A népzenéből indult együttest tavaly a Petőfi rádió az Év felfedezettjének választotta. Unger Balázs zenekara az elmúlt években sikert sikerre halmozott, játszottak ők már hagyományos népzenét, világzenét, most azonban olyan albumot hoztak létre, amelyre kizárólag saját szerzeményeket írtak.

A Vidámpark című album valódi cimbalom rock and roll „bulizene”. Thierry Sartoretti azt írta a Vibrations Magazine-ban róluk, hogy „igazi cimbalom rock ’n’ roll, érdemes odafigyelni ezekre a magyarokra!” A lemezen olyan dalok is szerepelnek, mint a Balatoni nyaraló vagy a Hétfő reggel, amelyek már-már slágerré értek. A tizenegy számból álló lemezen közreműködik a Petőfi rádió tavaly felfedezett hip hop rappere, HalottPénz, valamint a Fanfara Complexa kiváló szaxofonosa, Bede Péter is.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.