Visszahívták Balikót a Várszínház éléről

Grund

2012. augusztus 2., csütörtök 11:23, frissítve: csütörtök 13:08

Visszahívta a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatóját, Balikó Tamást a siklósi képviselő-testület a várszínházat üzemeltető cég ügyvezető igazgatói posztjáról szerdai rendkívüli ülésén – írta az Új Dunántúli Napló csütörtöki számában.

A baranyai napilap szerint a színházi munka és a kulturális programok szervezését és irányítását továbbra is az ismert színész–rendező végzi majd a Siklósi Várszínházban, a kft. irányításával viszont „a menedzserszemléletű” Mojzes Tamást bízták meg augusztus elsejétől.

Az Új Dunántúli Naplónak Varga Tamás, Siklós fideszes alpolgármestere azt mondta, a nyári színházi produkciókra túl kevés néző váltott jegyet.

Balikó Tamás a napilapnak azt nyilatkozta, hogy egyetért a menedzseri és a programszervezői feladatok kettéválasztásával, ám abban biztos, hogy a bevétel elmaradásával kapcsolatos becslések túlzók, a valóságban az elmaradás nem haladja meg a tízmillió forintot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.