Visszatér a halottnak hitt dzsesszzenész + Videó

LM

2012. május 25., péntek 11:47

Visszatérésén dolgozik a halottnak hitt amerikai dzsesszzenész; Giuseppi Logan egykor ünnepelt csillag volt, aztán 36 évre eltűnt, még halottnak is nyilvánították, majd egy New York-i parkban zenélve ismerték fel a műfaj jó ismerői.

A most 76 éves Logan a Tompkins Square Parkban ismerték fel három évvel ezelőtt. Jelenleg visszatérésén munkálkodik: az ősz szakállú dzsesszzenészt a Mad King Edmund együttes segíti vissza a színpadra a Giuseppe Logan Project révén.

A zenész az 1960-as években kezdte pályafutását, elkönyvelhetett néhány szép sikert lemezeivel, de újra és újra meggyűlt a baja a kábítószerekkel – idézte fel a The New York Times című lapnak adott interjújában. Elvesztette mindenét, beleértve a családját, pénzét és felkéréseit. Többször elterelésen vett részt, sokáig a Virginia állambeli Norfolk utcáin tengette életét, majd visszatért New Yorkba.

A nagyvárosban padokon vagy hajléktalanotthonokban aludt, napközben viszont szenvedélyének hódolva dzsesszt játszott a nagyváros parkjaiban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.