Warhol esete a Burda-címlapokkal

Grund

2012. február 10., péntek 18:30

A nyomtatott sajtónak a pop-art művészre kifejtett hatását mutatja be a Frankfurtban látható Warhol: Headlines című kiállítás.

A szombaton nyíló tárlat megmutatja, hogyan „emelt be a médiából a művész alkotásaiba olyan központi témákat, mint a halál, a sztárkultusz, a katasztrófák és az aktuális események” – mondta el a frankfurti Modern Művészetek Múzeuma. Washingtoni, pittsburghi és római múzeumok közösen szervezték a kiállítást. A tárlat minden állomásán változik kicsit az összeállítás. Németországban látható Warhol egy nagy formátumú alkotása, amelyet a Burda kiadó megbízásából különböző lapszámok színes címlapjaiból állított össze. A kiállítás május 13-ig látható a frankfurti intézményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.