A bőkezű Mikulás közpénzből adakozott - Magyar Nemzet

A bőkezű Mikulás közpénzből adakozott

Munkatársunktól

2016. december 9., péntek 13:54, frissítve: péntek 14:00

Gazdag volt Szász Jenő Mikulása, számolt be a Mihir.ro erdélyi honlap arról, hogy a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) vezetője összesen 308 táblagépet és két interaktív táblát ajándékozott székelyudvarhelyi oktatási intézményeknek. A megajándékozott óvodáknak és iskoláknak van egy közös tulajdonságuk: egy kivétellel az NSKI vezetőjének gyerekei tanulnak bennük.

Már tavaly decemberben beszámolt arról az Uh.ro, hogy a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban pont azt az osztálytermet újították fel anyaországi pénzből, ahol Szász Jenő gyereke tanul. Az adományból interaktív táblára is futotta – az iskola többi osztályában nincs ilyen oktatási segédeszköz.

A magyarországi intézet mintaprogramjai idén ugyanott folytatódtak, ahol immár a politikus két gyereke is tanul: a 308 táblagép nagy részét a Tamási Áron Gimnáziumban osztotta ki a bőkezű Mikulás. Emellett két interaktív tábla is gazdára talált a város Zsibongó és Csicsergő nevet viselő óvodáiban. Előbbibe jár Szász Jenő legkisebb fia, a másikba pedig a politikus jobbkezének számító Orbán Árpád (a székelyföldi várost vezető jobboldali koalíció frakcióvezető-helyettese) gyereke. A Székelyhon.ro tudósítása szerint ráadásul Szász Jenő a mintaprojekt részeként felújíttatta a gimnázium sportpályáit is.

Információink szerint a támogatásokat az udvarhelyi szülők is érzékelik: már kétszeres túljelentkezés van abban a jövő ősszel induló osztályban, ahol a politikus legkisebb gyermeke kezdi majd alapfokú tanulmányait, természetesen a Tamási Áron Gimnáziumban.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.12.09.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.