A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

MN

2017. október 21., szombat 12:00, frissítve: szombat 13:25

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg nem módosítják az ukrán oktatási törvény, hogy lehetséges legyen a kisebbségi nyelvű oktatás az óvodától az egyetemig.

A kormánypárti politikus kijelentette: Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy módosítani kell az oktatási törvényt, mivel alacsonyabb szintű jogszabályokkal nem orvosolhatók a hiányosságai – írja az MTI. „Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő” – fogalmazott Németh Zsolt. Szerinte Ukrajna önveszélyes politikát folytat, az oktatási törvény mellett ugyanis a nyelv-, az állampolgársági és az egyházügyi törvények is „be vannak tárazva”, amelyek tovább súlyosbíthatják a „már most eléggé nyugtalanító” helyzetet. A Fidesz képviselője reményét fejezte ki, hogy Ukrajnát sikerül azon az úton megállítani, amely saját nyugati országrészének destabilizálása mellett Közép-Európa jövőjét is veszélyezteti.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.