A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

MN

2017. október 21., szombat 12:00, frissítve: szombat 13:25

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg nem módosítják az ukrán oktatási törvény, hogy lehetséges legyen a kisebbségi nyelvű oktatás az óvodától az egyetemig.

A kormánypárti politikus kijelentette: Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy módosítani kell az oktatási törvényt, mivel alacsonyabb szintű jogszabályokkal nem orvosolhatók a hiányosságai – írja az MTI. „Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő” – fogalmazott Németh Zsolt. Szerinte Ukrajna önveszélyes politikát folytat, az oktatási törvény mellett ugyanis a nyelv-, az állampolgársági és az egyházügyi törvények is „be vannak tárazva”, amelyek tovább súlyosbíthatják a „már most eléggé nyugtalanító” helyzetet. A Fidesz képviselője reményét fejezte ki, hogy Ukrajnát sikerül azon az úton megállítani, amely saját nyugati országrészének destabilizálása mellett Közép-Európa jövőjét is veszélyezteti.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.