Az Európa Tanács megvédte a kisebbségi oktatási rendszert Ukrajnában

MN

2017. október 12., csütörtök 12:49, frissítve: csütörtök 13:49

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) 80 százalékos többséggel elfogadta az új ukrán oktatási törvényt érintő sürgősségi határozatot. Az Európa Tanács ezzel megvédte a meglévő kisebbségi ukrán oktatási rendszert.

Mint Németh Zsolt elmondta, a parlamenti közgyűlés strasbourg-i ülésén az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos vita után elfogadott határozat alapján szükséges, hogy javuljanak az államnyelv oktatásának feltételei. Véleménye szerint nem indokolt átalakítani és kétnyelvűvé tenni az oktatást az államnyelv tanításának érdekében. A politikus kiemelte, az Európa Tanács azt tartja megfelelő megoldásnak, ha a meglévő egynyelvű kisebbségi oktatási rendszeren belül javítanak az államnyelv tanításának feltételein.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.