Egy huszonéves fiatalra támadt a medve Erdélyben

MN

2017. szeptember 30., szombat 21:38, frissítve: vasárnap 11:20

Újabb medvetámadás történt Székelyföldön: ezúttal egy huszonéves fiatalt sebesített meg a medve. A férfit felületi sebekkel és harapással szállították szombat délután a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba; miután a férfi sérüléseit ellátták, a csíksomlyói fertőzőosztályra került – közölte Facebook oldalán Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A posztból nem derült ki, hogy hol és miért támadt a medve a férfira.

Borboly felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben ez már a 13. medvetámadás Hargita megyében. Hozzátette, lassan mindennaposok a hírek, videók, hogy a medvék fényes nappal járnak a település főutcáin.

„Nincs ez rendben! Fel kell lépni a közbiztonság és az emberi élet védelmében!” – írta a közösségi oldalán.

Korábban megírtuk, hogy nem szűnnek az elmúlt egy év során rendkívül megsokasodott medvetámadások Erdélyben, ennek ellenére a román hatóságok továbbra is csak félmegoldásokkal igyekeznek orvosolni a problémát. A veszélyes nagyragadozók kilövésének engedélyeztetése helyett a bukaresti környezetvédelmi minisztérium például medveexporttal próbálja „humánus módon” ritkítani a hivatalosan több mint hétezer példányból álló romániai állományt.

Különösen tarthatatlan a helyzet Székelyföldön, ahol Maros megyében idén több mint száz, Hargita megyében pedig mintegy hatvan esetben okozott kárt a medve.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.