Kárpátalján nincs jelen az ukrán állam – véli a volt grúz elnök

MN

2017. október 14., szombat 14:54, frissítve: szombat 19:52

Grúzia volt elnöke és az odesszai megye ex-kormányzója, Miheil Szaakasvili kijelentette, hogy Ukrajna Kárpátalja megyéjében gyakorlatilag nincs jelen az ukrán állam.

„Havonta járok Kárpátalján, és biztosíthatom önöket, hogy ugyanúgy, ahogy 2014-ben nem volt, ma sincs ott ukrán állam” – mondta az Mk.ru beszámolója szerint Szaakasvili. Véleménye szerint ennek oka nem Magyarország, hanem az ukrán politika hiánya az adott területen.

„Ha például megérkezel Beregszászra, ott egyáltalán nem érzékelhető az ukrán állam léte: magyarok a zászlók, magyar az oktatás, magyar finanszírozású üzleteket bonyolítanak le az emberek” – idézi Szaakasvilit a helyi televízió.

Eközben az Unian hírügynökség viszont arról adott hírt, hogy az ukrán főügyészség a határőrséggel együttműködve azon dolgozik, hogy a magyar határ mentén fekvő telkek állami tulajdonba kerüljenek (vissza). Ezzel a határ könnyebb ellenőrizhetőségét segítenék elő. Eddig harmincnégy parcellát államosítottak, összesen 132 hektáron.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.