Kárpátalján nincs jelen az ukrán állam – véli a volt grúz elnök

MN

2017. október 14., szombat 14:54, frissítve: szombat 19:52

Grúzia volt elnöke és az odesszai megye ex-kormányzója, Miheil Szaakasvili kijelentette, hogy Ukrajna Kárpátalja megyéjében gyakorlatilag nincs jelen az ukrán állam.

„Havonta járok Kárpátalján, és biztosíthatom önöket, hogy ugyanúgy, ahogy 2014-ben nem volt, ma sincs ott ukrán állam” – mondta az Mk.ru beszámolója szerint Szaakasvili. Véleménye szerint ennek oka nem Magyarország, hanem az ukrán politika hiánya az adott területen.

„Ha például megérkezel Beregszászra, ott egyáltalán nem érzékelhető az ukrán állam léte: magyarok a zászlók, magyar az oktatás, magyar finanszírozású üzleteket bonyolítanak le az emberek” – idézi Szaakasvilit a helyi televízió.

Eközben az Unian hírügynökség viszont arról adott hírt, hogy az ukrán főügyészség a határőrséggel együttműködve azon dolgozik, hogy a magyar határ mentén fekvő telkek állami tulajdonba kerüljenek (vissza). Ezzel a határ könnyebb ellenőrizhetőségét segítenék elő. Eddig harmincnégy parcellát államosítottak, összesen 132 hektáron.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.