Kolozsváron sikerült az, ami Nagyváradon 16 év után nem

KA

2012. június 22., péntek 18:31

Kolozsváron és Marosvásárhelyen megválasztották a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt magyar alpolgármestert, Nagyváradon az RMDSZ-nek nem sikerült megszereznie a tisztséget.

Kolozsváron Horváth Annát, az RMDSZ önkormányzati főosztályát vezető főtitkárhelyettesét, Marosvásárhelyen Józsa Tibort, a városháza közterület-fenntartó osztályának a korábbi igazgatóját választották alpolgármesternek. Az RMDSZ Kolozsváron az ellenzékkel, Marosvásárhelyen a kormányoldallal szövetkezve alakította ki a többséget az önkormányzati testületben. Nagyváradon 16 év után most először nem sikerült a szövetségnek alpolgármesteri tisztséget szereznie.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, a romániai önkormányzati választások eredményeinek hivatalos kihirdetése után a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikai egyezségekkel próbált alpolgármesteri tisztségeket szerezni Erdély és Partium nagyvárosaiban, illetve tanácselnök-helyettesi tisztségekhez jutni Erdély megannyi megyéjében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.