Megvan az óbecsei fiú gyilkosa?

2013. március 20., szerda 21:17, frissítve: szerda 21:33

Szerbiai hírportálok szerint az újvidéki rendőrség őrizetbe vett egy 14 éves fiatalembert szerdán a vajdasági Óbecsén, akit a vasárnap virradóra holtan talált 17 éves óbecsei fiú, B. Ervin meggyilkolásával gyanúsítanak.

A vajdasági Magyar Szó internetes kiadásában a Beta hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsítottat a hatóságok szerdán délután kihallgatták. A szerb nyelvű Blic online úgy tudja, hogy a rendőrség információi szerint a két fiatal a tragédiát megelőző éjszakán együtt volt egy kocsmában, s mindketten ittasak voltak. A boncolási jegyzőkönyv szerint a szombaton éjjel eszméletlenre vert óbecsei fiú halálát fulladás okozta, miután támadói arccal egy pocsolyában fekve hagyták az utcán – írta korábban a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A VajdaságMa nem hivatalos információkra hivatkozva korábban azt közölte, hogy feltehetőleg négy, 30-40 év körüli péterrévei lakos verte agyon a fiatalt. A tettesek állítólag az áldozat barátnőjének a rokonai, akik ellenezték, hogy a lány hozzámenjen a fiúhoz. Sok helyi lakos írta a közösségi portálokon, hogy nem etnikai gyűlölködés volt a gyilkosság oka, és kérték a médiát, ne terjesszen ilyen híreket – közölte a VajdaságMa. Egy másik cikkében a portál arról is beszámolt, hogy a múlt hét végén Szenttamáson magyarellenes falfirkák jelentek meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.