Orbán Viktor csak beugrott Tallinnba, már Kolozsváron van

MN

2017. szeptember 29., péntek 20:43, frissítve: péntek 20:54

A miniszterelnök Facebook-oldalának tanúsága szerint Orbán Viktor csütörtökön 19.48-kor érkezett Tallinnba, hogy részt vegyen az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozóján. Itt gyorsan lezárta a korábbi nagykövet interjúja miatt kialakult konfliktust a holland miniszterelnökkel, majd meghallgatta, milyen reformelképzelései vannak a kollégáinak. 

Mivel az Európai Uniónak nagyon kellene a siker, a tallinni európai uniós csúcstalálkozón hanyagolták a fajsúlyos témákat – mint a brexit vagy a menekültkérdés –, sokkal inkább a digitalizáció, az ipari innováció és a kiberbiztonság állt a középpontban. Nem csoda, hogy a magyar kormányfő nem időzött túl sokat az észt fővárosban, hanem Kolozsvár felé vette az irányt.

A Facebook-oldalra feltöltött kép tanúsága szerint Orbán helyi idő szerint 20.38-kor már Kolozsváron volt, és nem is a repülőtéren: a feltöltött képen már a tiszteletére összegyűlt férfiak gyűrűjében áll, és – talán pálinkás – pohár van a kezében.

A kormányfő Kolozsváron tovább marad, hiszen szombaton és vasárnap is lesznek előre meghirdetett programjai: Kolozsváron szombaton református múzeumot, vasárnap pedig a református egyház levéltárának új székhelyét is megnyitják, míg Szászfenesen új református templomot avatnak Orbán Viktor jelenlétében.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.