Romániában már huszonhatan haltak meg influenzában

MTI

2018. február 13., kedd 16:34, frissítve: kedd 17:12

Romániában 26-ra emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az utóbbi két napban öt halálesetet jelentettek a hatóságok.

A román tisztiorvosi szolgálat adatai szerint kedden négy személy esetében állapították meg, hogy az influenzavírus miatt halt meg. Közülük a legfiatalabb egy 63 éves, Maros megyei nő volt, aki nem szenvedett egyéb betegségben, de nem volt beoltva influenza ellen. Hétfőn egy esetről adtak hírt, így a héten öttel nőtt a halálos áldozatok száma.

A múlt hét óta látványosan megugrott az elhunytak száma: csütörtökön jelentették a román hatóságok, hogy tíz nap alatt nyolc beteg halt meg a ragályos kórokozó miatt.

Kedden öt embert utaltak be Temesváron a járványkórházba influenzás tünetekkel, a páciensek közül három gyermek.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden közölte, egyelőre nincs szó járványról Romániában, hiszen a fertőző betegségnek csak gócpontjai vannak. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban (Iasi) jelezték. Az influenza terjedésének megfékezése és a betegek óvása miatt egyes romániai kórházakban karantént, illetve látogatási tilalmat rendeltek el.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.