Visszavonulhat a kanyaró Kárpátalján

MN

2018. március 13., kedd 18:18, frissítve: kedd 20:24

Kárpátalján a múlt héten 141 kanyarós megbetegedést jelentettek. Ez az előző heti adatnál 11 százalékkal kevesebb. Viktorija Timcsikre, az Egészségügyi Minisztérium Kárpátaljai Laboratóriumi Központja járványfelügyeleti osztálya vezetőjének közlése szerint 111 gyerek és 30 felnőtt betegedett meg. A szakember azt is elmondta, hogy a megbetegedések száma jellemzően a 10–17 évesek körében csökkent.

A megbetegedettek 72 százalékát korábban egyáltalán nem oltották be kanyaró ellen, és mindössze 19 százalékuk kapott meg egyetlen oltást. A kórházi kezelésben részesültek aránya változatlan maradt a vizsgált időszakban, 76 százalékot tett ki.

2018 eleje óta összesen 1279 megbetegedésről lehet tudni Kárpátalján. Közülük 1007 volt 17 évesnél fiatalabb, ez az esetek 78,7 százalékát jelenti.

A múlt héten 6192-en keresték fel a megye egészségügyi intézményeit akut légúti fertőzésre panaszkodva. Az előző héthez képest 3 százalékkal nőtt az esetszám. A megbetegedések száma 16 százalékkal haladta meg a járványszintet. A betegséget járványként tartják számon a Huszti, a Munkácsi, a Técsői és a Nagyszőlősi járásban.

Az orvoshoz fordulók közül 3979 (64 százalék) volt a 17 éven aluli. A héten 203-an (3,3 százalék) szorultak kórházi ellátásra a légúti fertőzéssel küszködők közül. A laboratóriumi vizsgálatok kizárták az influenzát – írja a Kárpátaljalap.hu.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.