Próbanapló 2

Hegyi Zoltán

Hegyi Zoltán

2012. május 2., szerda 11:31, frissítve: szerda 15:15

A Sexepil zenekar próbái már olyan jó ütemben haladtak az újratöltés irányába, hogy ideje lett egy kis szabadfoglalkozásnak. Miután végigmentünk a lemez (Egyesült Álmok) dalain, Tamás és Viktor elindultak egy kerékpártúrára a Káli-medencében.

Íme a végeredmény:

Viktor


Churchillnek igaza volt, amikor a hosszú élet titkáról faggatták, legalábbis egy magát makacsul tartó legenda szerint. Az idős embert itt szivar és gabonapálinka társaságában képzeljük el, amint ezt mondja: Csak semmi sport.

És ezért nem engedték futamok előtt focizni Schumachert a tulajok.

Viktor alighanem megkönnyebbült, hogy mindjárt vége a szakasznak,  és miután kilőtt a képzelt bolyból a Jókai utcában, közvetlenül a próbahely kapuja előtt érintkezett a talajjal. Beton volt ott és egy kis murva. Az udvaron rögtön megműtöttük, aztán irány a tapolcai kórház, majd Ajka, ahol néhány napra el is helyezték, mint Gorcsev Iván Vanek urat.

Részletek a special thanks to rovatból: Dr. Gaál András, az a srác, aki beadta a tetanuszt (legkedvesebb basszusgitárosunk irtózik a tűtől, a Prodigyből kirúgták volna), orvosok, nővérkék Ajkán.

 

Lehetett volna még szarabb is, össze-vissza tört az arca,  de ha egy-két centivel odébb – abba most  nem gondolunk bele. Mindenesetre the show must go on, Tamással próbáltunk még, mint Simon és Garfunkel, aztán irány centrírozni. Egy lépésre voltam a szólókarriertől.

 

Esténként olvasás. Ha már Sexepil, akkor Így szexel Magyarország (Alexandra Kiadó, 2011), Gyimesi Andrea és Kassai Tini gyűjtése. Megalázó helyzetek és pozitúrák, a szex elutasítása, fakuló erotika, felelőtlen gyönyörvadászat, csalás, hűtlenség és minden, a szexszel valaha kapcsolatos hazugság szóba kerül a könyvben, amely az ország nagy szextesztjének alapján készült. Az elmúlt ötven év legnagyobb olyan jellegű felmérését veszi alapul, amely hazánk lakosságának szexuális magatartását, szokásait, attitűdjeit vizsgálta.

Hajrá, magyarok!

A városban nagyobb a kísértés, mint falun. Ez igaz – bizonyos esetekben, míg másokban nem az.

Ettől még az egyik legjobb mű a műfajban az Erósz a folklórban – Erotikus jelképek a népművészetben (szerkesztette Hoppál Mihály és Szepes Erika, Szépirodalmi Könyvkiadó, 1987).

Szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.