Puncilázadás és a mocskos zsidók

Hegyi Zoltán

Hegyi Zoltán

2012. szeptember 3., hétfő 18:45, frissítve: hétfő 19:45

Most azért vártam egy kicsit, hová fut ki ez az egész. Mármint hogy a Pussy Riot elnevezésű feminista-punk tömörülés egy orosz ortodox templomban álarcban fohászkodott egy kisebb happening keretein belül, hogy a Szűzanya nyuvassza már ki végre Putyint és hogy a magyar futballválogatott szurkolótáborának „ami a szívünkön, az a szájunkon” frakciója jól hallhatóan mocskos zsidózott egyet a Puskás Ferenc Stadionban. Aztán nem futott ki sehova.

Kezdjük Keleten. A csajokat letartóztatták és letöltendőre ítélték, javító-nevelő táborban, ennek az intézménynek ott komoly hagyományai vannak, különösen Szibériában. Azért ez az ügy mégis elgondolkodásra késztethetné azokat is, akik most valami miatt odavannak a volt KGB-ért és a russian way of life-ért. Ez egy ultragáz társaság (szó szerint is), az Isten mentsen meg minket egy újabb túlzott közelségtől! A Pussy Riot egy része sikeresen lelépett, mondhatjuk disszidált. Szintén a hagyomány szerves részei ők.

Jó, van akkora tahóság egy ortodox templomban puncizni, mint egy zsinagógában szórakozni, pláne ha izraeli sportolók az illetők. Jó, de itt meg az van, hogy nagy az elvárás. Még mindig összekeverjük a Jézuskát a géppuskával. Ezek a srácok nem szépen fejlett intellektusok, hanem futballisták, akik simán beleturháznak a premier plánba, miközben a töküket vakargatják. Játszottam én is, egyik sem elvárás.

Az izraeliek is felébredtek másnapra és kikérték maguknak, hogy a magyar kormány még nem kért bocsánatot a mocskos zsidózás miatt. Mintha a Navracsics szórakozott volna így önfeledten a tribünön. Biztos a ledurrantott Malév-gépért cserébe. A világ beteg, ez érezhető.

És még csak most jön Budapestre Luis van Gaal, a világ legellenszenvesebb futballedzője (ez a Mourinho-érában komoly titulus) a holland válogatottal, akinek már eddig is többször sikerült fasisztázni egy jóízűt Magyarországon.

Más kérdés, hogy mit tehet egy sportriporter, amikor még én is hallom otthon, hogy megy a cucc rendesen. Kussol, vagy kikéri magának meg nekünk, vagy van-e erre valami verdikt. És hogy megy ez szerte a világon, ahol senki nem megy a szomszédba egy kis Free Palestináért, hogy a zászlóégetésről már ne is beszéljünk. A legszebb példa erre az volt, amikor a legutóbbi, minősíthetetlen Újpest–Fradi „derbin” rögtön az elején a szpíker közölte, hogy családias hangulatban vagyunk mi itten, miközben a kamera közelről mutatott egy jól szituált hölgyet, akinek a szájáról tisztán leolvasható volt, hogy egy férfi nemi szervet ajánlott nyomatékosan a ferencvárosi szurkolók szájába. Ő, a nő. Na, ez a baj. Ez nagyjából az a szint, amikor egy nő a középső ujját mutatja fel. Mégis hová?

A legszebben az orosz ortodox egyház képviselői viselkedtek, amikor kegyelmet kértek a Punciknak. Ők tudnak valamit. Mert tényleg keresztények.

Szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.