Újabb komoly díjat kapott a pécsi Kodály Központ

tgi

2012. május 23., szerda 19:23, frissítve: csütörtök 17:55

A FIABCI Prix d’Excellence ingatlanfejlesztési nívódíjpályázat középület kategóriájának második díját ítélték oda a pécsi Kodály Központnak. A díjat Páva Zsolt, Pécs polgármestere vette át Szentpéterváron a FIABCI 63. kongresszusán. A pályázaton további három magyar siker született.

A FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) 20 évvel ezelőtt alapított, rangos nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatára idén 14 kategóriában 13 országból összesen 60 pályázat érkezett. A pályaműveket egy 47 fős tervezőkből, építészekből, urbanistákból, kivitelezőkből, közgazdászokból és jogászokból álló zsűri értékelte, hogy kiválassza és megjutalmazza a világ egyik legrangosabb elismerésével.

A Kodály Központ: nemcsak az akusztikája kiváló


A pályázatokat a bírálóbizottság tervezési, kivitelezési, környezetvédelmi, marketing és a közösségi előnyök szempontjából értékelte. A Kodály Központ pályázatát a Pécsi Városfejlesztési Zrt. mint a beruházás projektmenedzsment szervezete nyújtotta be. A Kodály Központ eddigi építészeti és működési sikereivel hozzájárul a „Pécs, a kultúra városa” imázshoz. A kategóriában a Kodály Központot Tajvan Tajcsung városának új közéleti és közösségi központjának épülete előzte meg.

A pécsi Kodály Központ a FIABCI díjával már a kilencedik elismerésnél tart. Korábban a Rádóczy László – Tolnai Zsolt István tervezőpáros a belsőépítészeti munkáért „Az év belsőépítésze – 2010” díjat vehette át. Az épület 2011-ben az először kiosztott Hg.hu Design Award építészet kategóriájában megosztott első díjat nyert, megkapta a Média Építészeti Díja 2011 elismerést is, míg a Magyar ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. a Kodály Központ Pécsi Konferencia- és Koncertközpont ingatlanfejlesztéséért II. díjat kapott.

További három magyar siker is született a FIABCI idei pályázatán. A nemzetközi zsűri a szálloda kategóriában a ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-nek első díjat adott a Continental Hotel Zara Superior fejlesztéséért. (Ez a hotel épült a Hungária fürdő helyén.) Az irodaház kategóriában második díjat ítéltek a Telenor Távközlési Zrt. központi székházának, míg a speciális létesítmények kategóriában különdíjat kapott a nyíregyházi Óceánum és Esőerdőház Zöldpiramis.

Szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.