A hidegfront után visszatér a nyár

MN

2017. augusztus 28., hétfő 06:31, frissítve: hétfő 17:48

Hétfőn már megszűnik a kánikulai meleg, az átlagközeli maximum-hőmérséklet valószínű, mivel egy keletre vonuló hidegfront hátoldalán hűvösebb levegő éri el a Kárpát-medencét – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint a nap folyamán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő. Délnyugaton helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön, a meteorológiai nyár utolsó napján túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.