A hidegfront után visszatér a nyár

MN

2017. augusztus 28., hétfő 06:31, frissítve: hétfő 17:48

Hétfőn már megszűnik a kánikulai meleg, az átlagközeli maximum-hőmérséklet valószínű, mivel egy keletre vonuló hidegfront hátoldalán hűvösebb levegő éri el a Kárpát-medencét – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint a nap folyamán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő. Délnyugaton helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön, a meteorológiai nyár utolsó napján túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.