Erős szél és eső vethet véget a nyárias időnek

MN

2017. szeptember 11., hétfő 07:10, frissítve: hétfő 09:13

Hétfőn még a közeledő frontrendszer előtt meleg levegő áramlik térségünkbe. Nyárias időre számíthatunk, azonban a front hatására, főként a késő délutáni óráktól, kialakulhat zápor, zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint a változó felhőzet mellett még több órára kisüt a nap. Erőteljesebb felhőzetnövekedésre késő délután, este nyugat, délnyugat felől számíthatunk. Napközben főként a Dunántúlon, estétől egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, majd estétől a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, néhol viharossá is fokozódik. Szélerősödés zivatar környezetében is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű, késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatar veszélye miatt. Vas megyében erős szélre is figyelmeztetnek. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.