Esőt és erős szelet hozhat a hidegfront

MN

2017. október 3., kedd 08:05, frissítve: kedd 09:07

Kedden eléri Magyarország területét a nyugat-európai ciklonrendszerhez tartozó hidegfront, amelynek hatására többfelé várható csapadék, és főként az északi megyékben néhány fokot visszaesik a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint kedden északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég, de délutánig az Alföld délkeleti részein még többórás szűrt napsütésre is számíthatunk. Délelőtt még csak az északi határsávban helyenként, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, a legkésőbb – késő este, éjjel – a Tiszántúl keleti felén várható csapadék. A délnyugati szél főként a déli megyékben megerősödik, majd délutántól az északnyugatira forduló szelet is kísérhetik erős lökések.

A csúcshőmérséklet az északi megyékben 13 és 17, másutt 18 és 23 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.