Felhős, csapadékos napra kell számítanunk

MN

2018. március 6., kedd 06:28, frissítve: kedd 07:15

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak a Dél-Dunántúlon lehet. Napközben többfelé számíthatunk esőre, északnyugaton és a hegyekben havas eső, kora délelőttig a Dunántúlon és az Északi-középhegységben ónos eső is várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, a Dél-Alföldön 7, 8 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este 1, 5 fokra számíthatunk.

Éjfélig több hullámban várható vegyes halmazállapotú (hó, havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső) csapadék az országban. Sík vidéken elsősorban a Dunántúlon helyenként ónos eső és a nyugati megyékben fagyott eső, időszakos havazás is kialakulhat. Másutt döntően eső lehet, és csak kisebb valószínűséggel alakulhat ki időszakos ónos eső az Északi-középhegység völgyeiben, illetve az Alföld térségében kis területen a kedd délelőtti órákig. Az esti, éjféli órák környékén a nyugati megyékben ismét megnövekszik az ónos eső kialakulásának valószínűsége. Az ország magasabban fekvő hegyvidéki területein hó, illetve ónos eső is előfordulhat – írja az OMSZ.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.