Gyenge hidegfront után napsütéses október köszönt ránk

MN

2017. október 9., hétfő 06:04, frissítve: hétfő 07:25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn egy gyengülő hidegfront vonul át felettünk, amely nem hoz jelentős lehűlést. Általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, azonban a Dunántúlon közepesen, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, helyenként kisebb csapadék előfordulhat. Többfelé megélénkül, a középső és az északi országrészben néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél főként keleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délnyugaton lesz kevesebb felhő, ott több órára kisüt a nap. Főként északon és keleten várható eső, záporeső. A délnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.