Hétfőn is marad az esős, szeles idő

MN

2017. október 30., hétfő 05:57, frissítve: hétfő 08:56

Hétfőre Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás szerint kora délelőttől délutánig, kora estig ismételten több alkalommal óránkénti 60-75 kilométeres széllökések valószínűek az északi területeken. Kezdetben délelőtt a Dunántúl északi részen, északon, illetve esetleg Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében, majd a déli, délutáni órákban gyakrabban inkább Pest megye térségében.

 
OMSZ
 

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos idő várható, de futózápor bárhol előfordulhat, és a hegyekben hózápor sem kizárt.

Estére kiderül az ég, és mindenütt megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, késő este 0-5 fok valószínű.

Vasárnap országszerte több száz helyre riasztották a tűzoltókat, miután a viharos szél fákat csavart ki, valamint vezetékeket és tetőket szakított le. Az erős szél fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is. A szélvihar az új MTK-stadion tetejét is leszaggatta.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.