Hétfőn is marad az esős, szeles idő

MN

2017. október 30., hétfő 05:57, frissítve: hétfő 08:56

Hétfőre Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás szerint kora délelőttől délutánig, kora estig ismételten több alkalommal óránkénti 60-75 kilométeres széllökések valószínűek az északi területeken. Kezdetben délelőtt a Dunántúl északi részen, északon, illetve esetleg Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében, majd a déli, délutáni órákban gyakrabban inkább Pest megye térségében.

 
OMSZ
 

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos idő várható, de futózápor bárhol előfordulhat, és a hegyekben hózápor sem kizárt.

Estére kiderül az ég, és mindenütt megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, késő este 0-5 fok valószínű.

Vasárnap országszerte több száz helyre riasztották a tűzoltókat, miután a viharos szél fákat csavart ki, valamint vezetékeket és tetőket szakított le. Az erős szél fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is. A szélvihar az új MTK-stadion tetejét is leszaggatta.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.