Hétfőn is marad az esős, szeles idő

MN

2017. október 30., hétfő 05:57, frissítve: hétfő 08:56

Hétfőre Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás szerint kora délelőttől délutánig, kora estig ismételten több alkalommal óránkénti 60-75 kilométeres széllökések valószínűek az északi területeken. Kezdetben délelőtt a Dunántúl északi részen, északon, illetve esetleg Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében, majd a déli, délutáni órákban gyakrabban inkább Pest megye térségében.

 
OMSZ
 

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos idő várható, de futózápor bárhol előfordulhat, és a hegyekben hózápor sem kizárt.

Estére kiderül az ég, és mindenütt megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, késő este 0-5 fok valószínű.

Vasárnap országszerte több száz helyre riasztották a tűzoltókat, miután a viharos szél fákat csavart ki, valamint vezetékeket és tetőket szakított le. Az erős szél fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is. A szélvihar az új MTK-stadion tetejét is leszaggatta.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.