Hideg idővel startol a jövő hét, de a hét végén már 16 fokot is mérhetünk

MN

2018. március 4., vasárnap 16:15, frissítve: vasárnap 16:39

A hét első felében még mínuszokra, ónos esőre és havazásra számíthatunk. Azonban fokozatosan melegszik majd az idő, a hét végén pedig már napsütés is lehet, néhol akár 16 fokot is mérhetünk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre több felé várható eső, havas eső. Nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. A keleties szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában –4 és –8, másutt –9 és –15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, északkeleten lesz enyhébb az idő.

Kedden többnyire borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé várható eső, északon és nyugaton hó, havas eső, fagyott eső, hajnalban néhol ónos eső is lehet. A délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +6 fok között valószínű.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, napközben a Dunántúlon szakadozhat a felhőzet. Elsősorban délen és keleten várható eső, este ónos eső. A délnyugati, déli szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig +6 és +11 fok között valószínű.

Csütörtökön felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +7 és +12 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. A délnyugati szelet több helyen erős, a Dél-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +8 és +15 fok között valószínű.

Szombaton közepesen, majd egyre inkább erősen felhős lesz az ég, de rövid napos időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati, déli szelet több helyen erős, a Dél-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet +9 és +16 fok között valószínű.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.