Jövő héten búcsút inthetünk a jó időnek

MN

2017. november 5., vasárnap 16:10, frissítve: vasárnap 16:40

Nyugat felől lassan mozgó, hullámzó hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét, azonban a tőlünk keletre elhelyezkedő hatalmas anticiklon feltartóztatja, ezért hétfőn csak a Dunántúl nyugati, délnyugati tájait borítja be a frontfelhőzet, és ott fordul majd elő eső, záporeső. A hét többi napján azonban már egyre borúsabb, esős idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, harmadán túlnyomóan borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporesővel. Az ország többi részén csapadék nem várható, inkább csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést, illetve elsősorban északkeleten a hajnali órákra átmenetileg köd és alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet. A Nyugat-Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik az északi szelet, másutt helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb, nyugaton enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 11 és 16, a Nyugat-Dunántúlon 7 és 10 fok között várható.

Kedden délnyugaton, nyugaton több lesz a felhő, másutt változóan vagy gyengén felhős lesz az ég. Nyugaton, délnyugaton szórványosan várható eső, zápor, máshol csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Északkeleten eleinte még több-kevesebb napsütés várható, ott csak néhol lehet zápor. A keleti, északkeleti szelet kezdetben élénk lökések kísérhetik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, párás időre számíthatunk, szórványosan várható eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Pénteken is erősen felhős időre számíthatunk, helyenként várható kisebb eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton többnyire ugyancsak felhős időnk lesz, néhol valószínű kisebb eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet élénk, időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.