Kiadták a figyelmeztetést felhőszakadással jön a lehűlés

MN

2017. szeptember 1., péntek 18:55, frissítve: péntek 19:07

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken délután a Dunántúl északi részére a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. A figyelmeztetés szerint a zivatarok éjszaka a főváros térségét is elérhetik. A heves zivatarok károkat is okozó széllel vagy jégesővel járhatnak, illetve rövid idő alatt 25-30 milliméter csapadék hullhat.

Egy átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon van esélye helyenként zivatarnak, ezért oda is kiadták a figyelmeztetést zivatarok és felhőszakadás lehetősége miatt.

Vasárnap reggel, délelőtt főként a Dunától keletre várható eső, zápor, és akár kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A zivatarokkal és az esővel véget ér a meleg: szombaton délkeleten még lehet 30 fok, de nyugaton már csak 18 fokos maximum várható. Vasárnap pedig már sehol nem lesz 20-22 foknál melegebb.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.