Lassan csak megjön a tavasz

MN

2018. március 23., péntek 06:00, frissítve: péntek 07:25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +10 fok között alakul, de +5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek. Késő estére –5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka többnyire kevés lesz a felhő, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –1 és –6 fok között alakul, de a hóval borított északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és +10 fok között lesz.

Vasárnapra virradó éjszaka többnyire gyengén vagy közepesen, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és –6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +6 és +11 fok között várható.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.