Még nagyobb lesz a fagy

MTI

2018. február 28., szerda 17:05, frissítve: szerda 17:23

Március első napjára virradóra a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában −13 és −19 Celsius-fok között várható, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben −22 fok is lehet – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön −2 és −7 fok között alakul.

Éjszaka kezdetben még a középső országrészben több lesz a felhő, gyenge havazás előfordulhat, később megszűnik a csapadék, és mindenhol kiderül az ég.

Csütörtökön a hajnali óráktól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás.

Északkeleten egész nap túlnyomóan napos időre számíthatunk. Éjszakára mindenütt mérséklődik, majd csütörtökön megélénkül a keleti, délkeleti szél – tartalmazza a meteorológiai jelentés.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte szárazabb, majd ismét nedvesebb, kissé enyhébb léghullámok érkeznek.

Európa-szerte hideg van, a kontinens nagy részén fagypont alatt, többfelé −10 és −18 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

 
Madáretetőből szolgálja ki magát egy mókus egy varsói parkban 2018. február 28-án, mikor Európa legnagyobb részén szokatlanul hideg idő uralkodik.
Fotó: Alik Keplicz / MTI/AP
 

 

0 foknál magasabb értékeket csak a nyugati és déli tájakon mutat a hőmérő higanyszála, de ezeken a területeken is több fokkal hidegebb van, mint az ilyenkor megszokott.

A legenyhébb idő a Pireneusi- és a Balkán-félsziget déli részén van, ott a kora délutáni órákra 15, 18 fok közé melegszik fel csütörtökön a levegő. 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.