Még nincs vége a sátoráztató esőknek

MN

2017. szeptember 3., vasárnap 08:34, frissítve: vasárnap 10:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint Magyarországot is elérő frontzóna csak lassan mozog kelet felé. Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, rövid időre inkább csak a Tiszántúlon süthet ki a nap, több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn kezdetben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugaton szakadozni kezd a zárt felhőtakaró. Hajnalra a Dunántúl nagy részén csökken is a felhőzet, megszűnik a csapadék, azonban keleten még folytatódik a felhős, több helyen esős idő. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalra 8, 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napközben a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, másutt viszont eleinte még sok lesz a felhő, az ország északkeleti harmadában eshet az eső. Utóbbi területeken csak délután, estefelé szakadozik fel a felhőtakaró. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden többnyire változó mennyiségű felhő lesz az égen, majd délután észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső előfordulhat. Az élénk nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.