Meleg, napos időt hoz a hétvége

MN

2017. november 4., szombat 08:38, frissítve: szombat 10:02

Nyugodt őszi időre számíthatunk helyenként hajnali fagyokkal és ködfoltokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Szombaton délelőtt – bár néhol hosszabb ideig is megmaradhat – a legtöbb helyen gyorsan feloszlik a köd. Az ország nagy részén napos, száraz idő várható. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhőzet húzódhat fölénk. A szél délire, délkeletire fordul, és többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható, késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, de több órára is kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. A déli szél várhatóan megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig többnyire 11 és 17 fok között alakul.

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.