Mérsékelték a figyelmeztetést, keddre megszűnhet az eső

MN

2017. október 23., hétfő 14:55, frissítve: hétfő 15:25

Mérsékelte a sok eső miatt kiadott legmagasabb fokú, piros figyelmeztetéseket hétfő délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Keddre várhatóan megszűnik a csapadék.

Jelenleg Pest, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyében van érvényben másodfokú, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés az eső miatt.

 
OMSZ
 

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, és Zala megyében erős szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 
OMSZ
 

Az előrejelzés szerint hétfőn napközben további 10-20 milliméter, a Dunántúl középső és keleti részén, illetve északon helyenként 20-30 milliméter körüli csapadék várható. Ennek megfelelően a nyugati, északnyugati, illetve a délkeleti országrészt leszámítva a csapadék összmennyisége helyenként elérheti 70-80 millimétert is.

A borongós, csapadékos, szeles időt okozó ciklon hétfő estétől távolodik el, kedden pedig egyre inkább a nyugatról benyúló anticiklon pereme lesz fölöttünk.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére ugyancsak az erős szél miatt adtak ki figyelmeztetést.

 
OMSZ
 

A keddi nap folyamán várhatóan csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Délkeleten lesz eleinte sok a felhő, ott reggel még kisebb eső előfordulhat. Többfelé erős marad az északi szél, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökésekre is számítani kell, délutántól azonban mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, a szélcsendes, gyengén felhős tájakon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.