Napos, meleg időt hoz a hétvége

MN

2017. október 13., péntek 07:31, frissítve: péntek 08:56

Kissé megkésett vénasszonyok nyara jön: a hétvégén csendes, eseménytelen idő valószínű, és országszerte többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható, és a hőmérséklet csúcsértéke kissé meg is haladja majd az október közepének megfelelőt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével megerősödik, a magasabb helyeken néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul, késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton kevés lesz a felhő, és sok napsütésre számíthatunk. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, néhol talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap sem várható lényeges változás: nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, az éjszaka képződő köd gyorsan feloszlik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.