Napsütéses, de szeles időt hozhat a csütörtök

MN

2017. szeptember 28., csütörtök 06:59, frissítve: csütörtök 08:32

Csütörtökön a többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők egyaránt lehetnek az égen, ugyanakkor csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél főként az északkeleti területeken élénkül meg, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A csúcshőmérséklet 16 és 21 fok között alakul, késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Az Egyesült Államok partjaitól alig 200 kilométerre keletre örvénylő Maria és a tőle keletre lévő Lee nevű kistestvére a számítások szerint – ha csak közvetve is – hatással lesz térségünk időjárására – írta még kedden az OMSZ. A tájékoztatás szerint előfordul, hogy egy hurrikán bekerülve a nyugati szelek övébe, akár Európa partjaihoz is eljut, igaz, jóval szelídebb formában, de még így is heves vihart okozva. Még gyakoribb, hogy a hurrikán által a légkörbe juttatott, rendkívül meleg és nedves levegő járul hozzá a mérsékelt övi ciklonok fejlődéséhez.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.