Napsütéses, meleg időnk lesz

MN

2017. szeptember 8., péntek 06:19, frissítve: péntek 08:29

A hullámzó frontzóna délkelet felé elhagyja Magyarországot, észak felől csökken a felhőzet, és pénteken már mindenütt több órára kisüt a nap. Mérsékelten meleg, száraz időre számíthatunk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Pénteken a déli határvidéken is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap. A ködfoltok még délelőtt feloszlanak, csapadék sehol sem valószínű. A déli szelet az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén délies áramlással meleg levegő érkezik térségünk fölé.

Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.