Napsütéses, meleg időnk lesz

MN

2017. szeptember 8., péntek 06:19, frissítve: péntek 08:29

A hullámzó frontzóna délkelet felé elhagyja Magyarországot, észak felől csökken a felhőzet, és pénteken már mindenütt több órára kisüt a nap. Mérsékelten meleg, száraz időre számíthatunk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Pénteken a déli határvidéken is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap. A ködfoltok még délelőtt feloszlanak, csapadék sehol sem valószínű. A déli szelet az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén délies áramlással meleg levegő érkezik térségünk fölé.

Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.