Napsütéses, meleg időt hozhat a jövő hét

MN

2017. október 8., vasárnap 16:27, frissítve: vasárnap 18:17

Napsütéses, meleg időnk lehet a következő héten, a maximum-hőmérséklet gyakran húsz fok körül is alakulhat. Azonban némi csapadékra is számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

  • Hétfőn általában kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Azonban a Dunántúlon közepesen, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, ott helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a középső és északi országrészben meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de északkeleten, illetve a derült, szélvédett tájakon 0 és 4 fok között is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.
  • Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, záporeső, a nyugati, délnyugati szél pedig – főként keleten – megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.
  • Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délnyugaton lesz kevesebb felhő, ott több órára kisüt a nap. Főként északon és keleten várható eső, záporeső, és a délnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 20 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.
  • Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.
  • Pénteken sem számíthatunk csapadékra, és napsütés is várható. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.
  • Szombaton a Dunántúlon kevés lesz a felhő, többórás napsütésre számíthatunk, keleten változóan felhő idő várható rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.