Napsütéses, meleg időt hozhat a jövő hét

MN

2017. október 8., vasárnap 16:27, frissítve: vasárnap 18:17

Napsütéses, meleg időnk lehet a következő héten, a maximum-hőmérséklet gyakran húsz fok körül is alakulhat. Azonban némi csapadékra is számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

  • Hétfőn általában kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Azonban a Dunántúlon közepesen, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, ott helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a középső és északi országrészben meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de északkeleten, illetve a derült, szélvédett tájakon 0 és 4 fok között is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.
  • Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, záporeső, a nyugati, délnyugati szél pedig – főként keleten – megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.
  • Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délnyugaton lesz kevesebb felhő, ott több órára kisüt a nap. Főként északon és keleten várható eső, záporeső, és a délnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 20 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.
  • Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.
  • Pénteken sem számíthatunk csapadékra, és napsütés is várható. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.
  • Szombaton a Dunántúlon kevés lesz a felhő, többórás napsütésre számíthatunk, keleten változóan felhő idő várható rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.