Őszies, az átlagnál kicsit hűvösebb időnk lesz

MN

2017. szeptember 29., péntek 07:30, frissítve: péntek 07:44

A hétvégén csapadékmentes, az átlagosnál egy-két fokkal hűvösebb időben lesz részünk, de éjszakánként már csípős lehet a hideg. Hajnalra foltokban párássá válik a levegő, köd képződik, de ezek a délelőtt folyamán feloszlanak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken a változó felhőzet mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, északkeleten számíthatunk kevesebb felhőre, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 16 és 20 fok között várható, míg késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is már többórás napsütés várható a változó felhőzet mellett, csapadék sehol sem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, de egyes északi völgyekben talajmenti fagy sem elképzelhetetlen. A csúcshőmérséklet 18, 19 fok körül alakul.

Vasárnap annyi változásra számíthatunk, hogy kevesebb felhő lesz az égen, így több napsütésre készülhetünk. A szél továbbra sem élénkül meg. A hajnali 3, 8 fokról délutánra 17 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Hajnalban az északi völgyekben ugyancsak lehet gyenge talajmenti fagy.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.