Piros figyelmeztetés: elöntheti az eső Borsod megyét

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 06:08, frissítve: csütörtök 09:57

Harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható nagy esőzés miatt: huszonnégy óra alatt ugyanis több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves, Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, elsőfokú Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól az Észak-Alföldön lehetnek felszakadozások. A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz eső, zápor, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, késő estére 11-15 fokra hűl le a levegő.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, elszórtan lehet zápor, másutt eleinte túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd ott is szakadozik a felhőzet, egyre kevesebb csapadék valószínű. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként az ország keleti felén számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között, északkeleten 15 fok alatt alakul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.