Piros figyelmeztetés: elöntheti az eső Borsod megyét

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 06:08, frissítve: csütörtök 09:57

Harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható nagy esőzés miatt: huszonnégy óra alatt ugyanis több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves, Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, elsőfokú Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól az Észak-Alföldön lehetnek felszakadozások. A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz eső, zápor, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, késő estére 11-15 fokra hűl le a levegő.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, elszórtan lehet zápor, másutt eleinte túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd ott is szakadozik a felhőzet, egyre kevesebb csapadék valószínű. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként az ország keleti felén számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között, északkeleten 15 fok alatt alakul.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.