Sok napsütés és 20 fok körüli meleg várható a jövő héten

MTI

2018. április 8., vasárnap 17:44, frissítve: vasárnap 17:54

A következő napokban sok napsütés várható, de többször lesznek záporok, zivatarok is. Továbbra is sokfelé erős lesz a szél, de a nappali maximumok 20 fok körül alakulnak, többfelé már 25 fok is lehet a jövő héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn gyengén felhős, száraz idő várható késő délutánig. Aztán késő estig az ország délnyugati felén sokfelé záporra, zivatarra kell készülni lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadékkal. Nagy területen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6–12 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 19–25 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett több helyen várható zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 7–12, a maximum-hőmérséklet 16–22 fok között valószínű.

Szerdán napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de néhol még előfordulhat zápor. A leghidegebb órákban 6–11 fok lehet. Napközben 19–23 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön sok napsütés mellett délután, este nyugat felől zápor, zivatar várható. Helyenként megerősödik, zivatarban viharos is lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7–12, a legmagasabb 20–25 fok között valószínű.

Helyenként pénteken is megerősödik a szél. Emellett sok lesz a napsütés, és csak néhol fordulhat elő zápor, északkeleten kezdetben néhol zivatar. A leghidegebb órákban 9–14 fok lehet. Napközben 18–23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton napsütéses idő várható csapadék nélkül. A minimum-hőmérséklet 6–11, a maximum 19–24 fok között alakul.

Vasárnap ismét megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. Felhősebb lesz az ég, és késő este nyugaton zápor is várható. A leghidegebb órákban 7–12 fok lehet. Napközben 19–25 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.