Sűrű köd lepheti el az országot

MN

2017. október 19., csütörtök 08:26, frissítve: csütörtök 09:30

A felettünk lévő magasnyomás fokozatosan leépül, de csütörtökön még lényeges időjárás-változás nem lesz. Az ország legnagyobb részén folytatódik az október második felénél több fokkal melegebb idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország nagyobb részén derült, napos idő várható. Az éjszakai köd és alacsony szintű felhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, legtovább a Kisalföld térségében maradhat meg. Csapadék nem lesz, és általában mérsékelt marad a légmozgás, az ország déli felén azonban megélénkülhet a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között valószínű, a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb. Késő estére jellemzően 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A tartós, sűrű köd miatt öt megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Vas – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 
OMSZ
 

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.