Sűrű köd lepheti el az országot

MN

2017. október 19., csütörtök 08:26, frissítve: csütörtök 09:30

A felettünk lévő magasnyomás fokozatosan leépül, de csütörtökön még lényeges időjárás-változás nem lesz. Az ország legnagyobb részén folytatódik az október második felénél több fokkal melegebb idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország nagyobb részén derült, napos idő várható. Az éjszakai köd és alacsony szintű felhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, legtovább a Kisalföld térségében maradhat meg. Csapadék nem lesz, és általában mérsékelt marad a légmozgás, az ország déli felén azonban megélénkülhet a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között valószínű, a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb. Késő estére jellemzően 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A tartós, sűrű köd miatt öt megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Vas – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 
OMSZ
 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.