Sűrű köd lepheti el az országot

MN

2017. október 19., csütörtök 08:26, frissítve: csütörtök 09:30

A felettünk lévő magasnyomás fokozatosan leépül, de csütörtökön még lényeges időjárás-változás nem lesz. Az ország legnagyobb részén folytatódik az október második felénél több fokkal melegebb idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország nagyobb részén derült, napos idő várható. Az éjszakai köd és alacsony szintű felhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, legtovább a Kisalföld térségében maradhat meg. Csapadék nem lesz, és általában mérsékelt marad a légmozgás, az ország déli felén azonban megélénkülhet a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között valószínű, a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb. Késő estére jellemzően 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A tartós, sűrű köd miatt öt megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Vas – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 
OMSZ
 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.