Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak

MN

2017. szeptember 2., szombat 08:09, frissítve: szombat 08:39

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős idő várható, másutt eleinte több órára kisüt a nap, majd délutántól mindenütt megnövekszik a felhőzet. Reggel, délelőtt még csak inkább a Dunántúlon és délen elszórtan, délutántól azonban egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Este, késő este a délkeleti megyékben heves zivatar is előfordulhat!

A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, északira fordul, sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 30 fok között valószínű, északnyugaton, nyugaton várható a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 14 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet hasonló eloszlásban.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Reggel, délelőtt főként a Dunától keletre várható eső, zápor, akár kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Délután másutt is előfordulhat szórványosan eső. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Hátfőn a gyakran változó felhőzet mellett legnagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet többórás napsütés. Szórványosan – főként a Dunától keletre – várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.