Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

MN

2017. október 24., kedd 06:10, frissítve: kedd 09:41

Tizennégy megyére – Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala – adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében előreláthatólag estig helyenként viharos széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A délutáni, esti órákig északkeleten, illetve az Alföldön alakulhat ki néhol viharos széllökés északi, északkeleti irányból.

 
OMSZ
 

Azonban a borongós, csapadékos, szeles időt okozó ciklon távolodik tőlünk, és kedden egyre inkább a nyugatról benyúló anticiklon határozza meg időjárásunkat. Emiatt – bár az idő szeles marad – felszakadozik a felhőzet, és eláll az eső.

A nap folyamán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Reggelig délkeleten még előfordulhat néhol kisebb eső, ugyanakkor napközben már nem valószínű csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható, késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.