2018. január 21.,
vasárnap, Ágnes napja

Időszaki

Időszaki

Idő szaki

Amikor megszűnt a magyar újságírás

Egyszer volt, hol nem lesz, van egy időszak. Egészen rövid ugyan, és talán kijelenthetem, hogy szerencsére már túl is vagyunk rajta.

Idő szaki

Amikor a Szakértelem beköltözött a szívekbe és a gyomrokba

Hol volt, hol nem lesz, van egy intézet. Nemzetközi Valutaalapnak hívják, mi az óragyárban csak úgy emlegetjük, hogy ájemef. Mert hát ez a téma nálunk, még mindig.

Idő szaki

Amikor Dopeman „Himnuszát” végighallgatták

Hol volt, hol nem lesz, van egy dal. Ártatlan kis zöngemény, de valamikor régen, amikor még nem alakult meg a Demokratikus Együttműködés Rendszere, és nem lehetett elmenni állami honorálás mellett fékeket olajozni és ellensúlyokat pakolni, akkor feljelentették ennek a lendületes kis nótácskának a szerzőjét.

Idő szaki

Amikor a Piac ledobta nekünk a demokráciát

Hol volt, hol nem lesz, van egy piac. Pontosabban: a Piac, és tulajdonképpen nincs is. Láthatatlan, na: így illik mondani.

Idő szaki

Amikor Szlovákia kormánya amerikai demarsot kapott

Hol volt, hol nem lesz, van egy demars. Most kapta meg a szlovák kormányfő az amerikai nagykövettől, tiltakozásul azért, mert állampolgárságuktól fosztanak meg kisebbségbe tartozókat. Mondjuk ki: magyarokat.

Idő szaki

Amikor Donald Tusk lett a miniszterelnökünk

Hol volt, hol nem lesz, van egy régi óhaja a demokratáknak. Hát ez az óhaj teljesült, hála a magasságos és ideológiamentes technikai koalíciónak.

Idő szaki

Amikor megértettem Kerényit

Hol volt, hol nem lesz, van egy kiállítás. Egészen szép képeket láttunk ott a minap, amikor brigádlátogatásra kivezényeltek minket az óragyári szakikkal. Szigorúan ideológiamentes, technikai koalícióban fogant kormányunk rendelte, és egyetlen adóforintot sem költött rá.

Idő szaki

Amikor a gyerek örült a tanári kokinak

Hol volt, hol nem lesz, van egy tanár. Történetesen ő a fiam tanára, és nem is olyan régen szóváltásba keveredtünk. Fölpofozta ugyanis a gyereket.

Idő szaki

Amikor kétszer fizetünk a buszon

Hol volt, hol nem lesz, van egy busz. Még van, így helyes. Azzal járok az óragyárba, de már zörög, meg füstöl, oldalát időnként megnyaldossák a lángok, de hát jobb, mint a harmadik világban látott vonatok emberfürtökkel az oldalukon. A semminél pedig pláne jobb, de még a metrónál is.

Idő szaki

Amikor a demokratikus ellenzék kormányoz

Hol volt, hol nem lesz, van egy kormány. Demokratikus, méghozzá, hiszen már ellenzékben is azok voltak.

/ 1