Rádióba visszük a feltörekvő zenekarokat!

Balogh Roland

Balogh Roland

2017. január 11., szerda 16:50, frissítve: szerda 17:13

Egy újabb médiumot foglalt el a kezdő és feltörekvő magyar zenekarokkal foglalkozó tematikus rovatunk, az Ígéretes titánok. Mostantól minden héten bemutatunk egy új hangot a Lánchíd Rádióban.

Összedugtuk a fejünket Tresó T Tibor kollégával, s azt találtuk ki, a péntekenként 21 órakor kezdődő Kultpresszó című műsorában hozzunk le egy aktuális premiert vagy egy olyan zenekar, formáció dalát, amely nemrég mutatkozott be nálunk. A közösködésnek pedig azért örülünk igazán, mert a zene alfája ugye a lejátszás, s így remélhetőleg a cikkek, valamint a digitális zenemegosztás mellett az éterben is tudjuk vinni a kezdő, tehetséges, ám a sajtó által sokszor minimális figyelemre sem méltatott produkciók ügyét.

Lassan két éve kezdtünk bele missziónkba, s talán a mi zizegésünkön is felbuzdulva, sajtórészről érezhető némi előremozdulás, de sajnos a többséget – netes média, rádiók vagy épp fesztiválszervezők – továbbra is csak a tuti érdekli, s belesüppedve a bejáratott csatornák adta kényelembe, alig akad kísérletezgetés néhány számos, egy kislemezes vagy akár épp friss albumos csapatokkal.

Érdemes tehát a Lánchídra tekerni, vagy – ha a rádió nem fogható – az adás neten is elérhető ide kattintva. (A korábbi műsorok itt találhatók.)

Emellett friss információkért lehet követni a Kultpresszó valamint a Lánchíd Rádió Facebook-oldalát, minden felületen tájékoztatjuk lelkes követőinket, hogy épp ki kerül majd a boncasztalra.

További érdekességekért pedig érdemes követni zenerovatunk, az Ígéretes titánok Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top-20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.