Szövegpornóval támadunk

2016. május 22., vasárnap 18:30, frissítve: hétfő 14:09

Nincs megállás: folytatódik online zenerovatunk, az Ígéretes titánok ingyenes koncertsorozata, a Titánok az EFOTT-on. Május 25-én, szerdán este 20 órától újabb három zenekar mutatja meg, mit tudnak a feltörekvő kreatívok.

Ezúttal az okos szövegek lesznek fókuszban, hiszen a fellépők mindegyike épp ebben utazik. A Száraz Bence fémjelezte egyszemélyes formáció, az Úrfi nemrég robbant be, s Sáskák című klipje maga az intellektuális hedonizmus. Mintha Marco Ferreri Nagy zabálás című filmjébe csöppennénk egy pillanatra, csak a szereplők étel helyett nyomtatott tudást lapátolnak magukba.

Úrfit követik a szófüzérek nagymesterei, a Gourmand fiai. A manapság agyonajnározott Punnany Massif, Wellhello és Halott Pénz triót laza kisujjal kenterbeverő csapatot erősíti lapunk kultúra rovatának helyettes főmestere, Pion István is. A csapat egyébként egyenesen a napfényes Varsóból érkezik majd vissza, ahol az ottani könyvhét keretében is bebizonyították, mire képes a szavak ereje.

A sort végül a Gyík zenekar zárja majd, amely nemrég hozta ki legújabb dalát, a huszonhetest. A Lukovich András, Balogh Borsa és Nagy Viktor fémjelezte trió nem kevésbé szövegcentrikus, mint első két társa, így zárásképp is remek urbánus kritikák röpködnek majd az éterben.

Ez egyébként már a harmadik ilyen este lesz, és a rovat célja: egy rutinos zsűri segítségével végül egy zenekarnak lehetőséget adjon arra, hogy egy jó helyen és időben felléphessen a július 12. és 17. között a Velencei-tó partján megrendezésre kerülő EFOTT fesztiválon. Az első körben a keményebb gitárriffek remek zsonglőrjei, a The Royal Freak Out zenekar, május 4-én pedig a villámrajtot vett Watch Me gárdája jutott a június 15-én megrendezésre kerülő záróbulinkra, ahol majd kiderül, ki is kap zöldkártyát az EFOTT-ra.

Előtte azonban itt a május 25! Megéri tehát ellátogatni e hét szerdán is. Főleg, mert a teljes sorozatunk ingyenes, így nincs belépő. További részletekért pedig érdemes ránézni az Ígéretes titánok Facebook-, vagy médiapartnerünk, a NOWmagazin.hu oldalára, ahol többek között páros napi EFOTT-jegyet is lehet nyerni.

A helyszín természetesen ezúttal is a Közgarden egyetemi klub (Budapest, Ráday utca 43-45.) lesz.

További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

A szerkesztő ajánlja

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.