Elvesztett százezrek: nem létező albérleteket adtak bérbe

SzE

2016. november 20., vasárnap 10:15, frissítve: vasárnap 12:47

Egy fővárosi férfi az elmúlt fél évben legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik. A rendőrség várja az esetleges további sértettek jelentkezését.

A gyanúsított idén május és november 16. között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket – írja a Police.hu. A férfi interneten hirdetett meg budapesti lakásokat, majd azok bemutatása nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést is kötött a sértettekkel. A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfél millió forinttal csapta be őket.  A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált.

A rendőrök a 34 éves budapesti férfit november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel. Ekkor ismerte fel egy tanú, aki értesítette a rendőrséget. Amikor a hatóság emberei a helyszínre érkeztek, átvizsgálták a férfi ruházatát, annak során pedig megtalálták nála az Antal Norbert névre kiállított személyi iratokat, az aláírásra előkészített szerződéseket, valamint több mobiltelefont és SIM-kártyát. A lakásán tartott házkutatás során egyéb hamis iratokat is fölleltek.

A férfit őrizetbe vették, jelenleg csalás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytatnak ellene nyomozást. A rendőrség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását is, amit az illetékes bíróság november 19-én el is rendelt. Kérik, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, tegyen bejelentést.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.