Nem csak az egyetemisták érdeklődnek az albérletek iránt

MTI

2016. július 19., kedd 14:47

Az egyetemi felvételihez, illetve a tanévhez kapcsolódva július–augusztusban és január–februárban mintegy 20 százalékkal növekszik a kereslet az albérleti piacon az év többi időszakához képest – mondta Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedden az M1 csatornán.

Kifejtette: az albérleti piac átalakul: korábban a garzonlakások voltak népszerűek, mostanra viszont az egyetemistáknak nemcsak a felsőoktatásban tanulókkal kell konkurálniuk, hanem a rövid távra érkező turistákkal is, és egyre több hallgató közösen bérel lakást.

Balogh László szólt arról is, hogy a vidéki kisebb településekről sokan költöznek nagyobb városokba a jobb munka reményében, ezért állandó a keresletnövekedés van az albérleti piacon, ami felfelé hajtja az árakat.

Az albérleti díjak az elmúlt évben 15-20 százalékkal nőttek, a fővárosban már tetőzik, hiszen a havi 150-160 ezer forint albérleti díj már nem nagyon emelkedik tovább a fizetési korlátok miatt. A társaság tavalyi felmérése alapján a nettó havi fizetés kétharmadát is el kell költeni átlagos bérleti díjra, és ez megterhelő összeg – tette hozzá.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.